Voor bedrijven

Recruitment mogelijkheden

Als U.S.C. organiseren wij verscheidene carrière-evenementen door het jaar heen. Door middel van een serieuze case en een een informele borrel en/of diner is het voor uw als bedrijf mogelijk om onze studenten goed te leren kennen. Anderzijds is het voor onze studenten de ideale manier om een beter inzicht te krijgen van uw bedrijf. Wanneer u geïnteresseerd bent in deelname aan een van deze evenementen neem dan contact met ons op.

USC Recruitment mogelijkheden
Dag van de Advocatuur

Dag van de Advocatuur

De Universiteit Utrecht staat bekend om haar vooraanstaande studie Rechtsgeleerdheid, waaraan ieder jaar weer honderden studenten starten. Ook binnen het Utrechtsch Studenten Corps geldt dat Rechtsgeleerdheid de meest gekozen studie richting is. Om haar toekomstige juristen tegemoet te komen organiseert het USC jaarlijks tweemaal de DVA. De Dag van Advocatuur biedt aan drie à vier topkantoren de uitgelezen mogelijkheid om op informele wijze in contact te komen 50-60 studenten.

Consultancy dag

Consultancy dag

De Dag van de Consultancy is een beproefd concept dat samen met onze vrouwelijke tegenhanger (UVSV/NVVSU) wordt georganiseerd. Dit is de ideale manier om bedrijven in contact te laten komen met een grote groep topstudenten. Ieder jaar melden zich namelijk veel ambitieuze studenten met verschillende studierichtingen aan voor dit carrière evenement. Zowel de gevestigde namen binnen de consultancywereld als nichekantoren kijken altijd met tevreden gevoelens terug op deze dag.

Inhouse dag

Inhouse dag

Het is mogelijk om een eigen inhousedag specifiek voor de leden van het USC te organiseren. De invulling van deze dag is volledig zelf te bepalen, maar bijvoorbeeld een training in combinatie met een kantoorbezoek of het organiseren van een business case behoren tot de mogelijkheden. Als u hiervoor kiest, dan zorgen wij voor een te bepalen aantal cv’s van gemotiveerde studenten, waaruit u een selectie kan maken van studenten die het beste bij uw bedrijf passen.

Recruitment diners

Recruitment diners

Een andere mogelijkheid is het organiseren van een diner op de sociëteit om zo op een laagdrempelige manier in contact te komen met ambitieuze studenten die in de eindfase van hun studie zitten. U kunt hier voorafgaand ook een inhoudelijk deel in de vorm van een presentatie of business case aan toe voegen. Bij deze optie zullen wij ook cv’s verzamelen en naar u opsturen, waarna u zelf een keuze kunt uit de studenten die zich voor het diner hebben aangemeld. Deze optie is ook mogelijk als lunch.

Lezingen

Lezingen

U kunt ook leden van het USC kennis laten maken met uw bedrijf door het organiseren van een lezing tijdens een borrelavond in de bibliotheek van de sociëteit. Deze lezing kan over een actueel thema gaan, maar ook iets dat heel specifiek is voor uw organisatie. Na de lezing vindt er een borrel plaats waar de leden met uw medewerkers/recruiters kennis kunnen maken.

Overige evenementen

Overige evenementen

Het USC organiseert gedurende het jaar zelf ook meerdere evenementen, zoals (lustrum- )symposia, bijbanenborrels, Carrièredagen en een verscheidenheid aan trainingen en lezingen in onze bibliotheek. Voor meer informatie of deelname aan een van deze evenementen kunt u contact opnemen met de Centrale Financiële Commissie.